Новини


Тази година нашият Фолклорен Ансамбъл ,,Тракийска младост”,взе участие в Международен фестивал,,Св.СВ. Кирил и Методий” в гр.Охрид-Македония! За нас беше чест да делим една сцена с групи от над 15 държави,като Македония;Беларус;Черна гора; Сърбия; Турция; Естония;България!

Под диригентството на г-жа Христина Лесова,успяхме да предадем магията на българския фолклор, като непресъхващ извор за чиста радост и вдъхновение… Нестихващите аплодисменти бяха най-красноречивият знак,че сме успели да го постигнем!Получихме овации за блестящото си представяне ,както от публиката,така и от останалите участници във фестивала!Но най-голямата награда е получаването на Диплом за Високи художествени постижения!!! За нас беше чест да участваме в този респектиращ форум за млади таланти и виртуози!Дефиле на ФА,,Тракийска младост” от Международен фестивал,,СВ.СВ. Кирил и Методий”гр.Охрид-22.05.2014г.-26.05.2014г.Романтиката и красотата на уловения миг-удовлетвореност и надежда за бъдещи изяви!!!Получихме многобройни покани и се надяваме,че ще успеем да реализираме нашите музикални проекти-с амбиция,талант и много труд!!!


Добавил: Admin

…И поредната награда на вокален квартет,,Тракийска младост” На 12.05.2014г в гр.Септември се проведе Национален конкурс,,Да съхраним българското”.Вокален квартет,,Тракийска младост” с ръководител Х.Лесова взе участие и беше награден с най-високото отличие –Диплом и Купа,,Гран при”.Да пожелаем на момичетата още много успехи,награди и много участия на международни сцени!!!
Добавил: Admin

Поздравления за нашия ученик Благовест Йосифов Атанасов от 10 а клас, който на 26.май.2014 г. преодоля предизвикателството на МЪРФ - 1миля , 100набирания,200лицеви,300клека, 1миля ...само за 35:05 минути! Браво!

Какво е Мърф? Мърф - предизвикателството!!! 1,6км крос, 100 набирания , 200 лицеви опори ,300 въздушни клека ,1,6км крос. В памет на загиналите в операция Червени криле, в памет на загиналите Български парашутисти в операция Иракска свобода ,в памет на загиналите във войните. Лейтенант Майк Мърфи е носител на най високото отличие Medal Of Honour ,което получава посмъртно от президента на САЩ.Бил е тийм лидер във тюлен група 10 и загива при операция Червени Криле заедно със още двама тюлени.Награден е за това ,че жертвайки се успява да даде координати за местоположението на екипа и мястото на засадата в която попадат на 28 юни 2005г. в долината Коренгал , Афганистан...

Благовест Атанасов от 10 а клас участва и в новия спорт Street Workout (Стрийт фитнес) на 19.май.2014 г.


Добавил: Admin
По повод 24 май- Ден на българската писменост и култура директорът на СОУ”Любен Каравелов”-Пловдив - г-жа Щерева, бе удостоена с почетно отличие "Неофит Рилски" на МОН за високи професионални постижения в системата на народната просвета. Отличието бе връчено на 19.05.2014г. в Резеденция Лозенец лично от Анелия Клисарова, министър на МОН.Добавил: Admin

На 14.май.2014 г. се проведе Ден на Ученическо самоуправление и официално изпращане на абитуриентите

За един ден училищното ръководство поеха учениците:

Васил Анастасов - директор

Ангел Млечков - пом. директор учебна дейност

Елена Илчева - пом. директор административна дейност

За един ден управлението на учебно-възпитателния процес поеха учениците - директор и помощник директори, класни ръководители, педагогически съветник, бодигардове, канцелария, фоторепортери, фелдшер и се справиха успешно с доста задачи - провеждане на оперативка, инструктиране на учениците - преподаватели по отделните дисциплини, осъществяване на текущ контрол по присъствията и провеждането на учебните занятия, входящ и изходящ контрол в училищната сграда, час на класа. Дадоха идеи и предложения за позитивната среда и рекламната дейност. Този ден бе от полза за всички - учители и ученици си размениха местата и погледнаха нещата от "другата страна".

След часовете изпратихме нашите абитуриенти - с песни, стихове и танци, и мнооого пъстроцветни балони, пожелания и положителни емоции...
Добавил: Admin