Новини


Ако ви липсва вълшебният звук на "Тракийска младост", скоро може да ни се порадвате и чуете на предстоящия „Ден на Народните Будители“, който ще се проведе на 31.10.2014 год. в лекционна зала на НБ „Иван Вазов“ в Пловдив. Освен, че ще се насладите на нашите гласове, ще присъствате и на връчване на почетното звание „Следовник на Народните Будители“. Очакваме Ви!


Добавил: Admin

Чуйте една уникална интерпретация на парчето на Linkin Park-Numb изпълненo от възпитаници на СОУ „Любен Каравелов“ гр. Пловдив. Георги Добрев и Елена Илчева Ви поднасят една различна музикална иновация с народни инструменти-кавал и гъдулка. С това изпълнение определено още веднъж доказваме, че музиката няма рамки и граници.
http://www.youtube.com/watch?v=rKQXlqN-omo
Добавил: AdminУчениците от СОУ „Любен Каравелов“ Иван Пеев и Добромир Йозов взеха участие в изложбата на Сдружение „Паралелен свят“ за деца със Специални Образователни Потребности на 08.10.2014 год. в Младежки дом гр.Пловдив.


Добавил: Admin
От 11 до 17 октомври 2014 г. във всички страни членки на Европейския съюз ще се проведе Европейска седмица на програмирането. През тази седмица водещи мениджъри на компютърни фирми в България ще проведат един учебен час по информатика в училище.
Целта е да се мотивират учениците да изучават програмиране и да разберат какви умения са нужни за кариера в сектора на информационните технологии.
Повече информация тук и тук
Добавил: Admin

Сформира се и започна дейността на Ученическия парламент в СОУ „Любен Каравелов“ гр.Пловдив с общо събрание на 24.09.2014 година с екип: Габриела Златанова, Ива Бинкова и Елена Стоянова.

С подрекапата на педагогическия съветник Галя Рашеева и съпътствията на директора на училището Сл.Щерева се обсъди и гласува - новата програма на ученическия парламент, неговата функционалност и бъдещи проекти. Също така се гласува и условията за провеждане на деня на ученическото самоуправление, което ще се състои на 13.11.2014год.

Пожелаваме на всички съученици, учители и родители една спорна, разнообразна и незабравима учебна година.
Добавил: Admin

Чаровницата от 5-ти „а“ клас Веселина Йозова, завзе публиката с глас и присъствие в „Деня на занаятите“ в Стария град на 24.09.2014 година. Въпреки, че това за нея е първа изява тя показа самоовереност и своята любов към народната музика. Пожелаваме и винаги да носи тази нестихваща искрица в сърцето си и да следва своите мечти
Добавил: Admin
Фолклорен Ансамбъл „Тракийска младост“, взе участие в зала „Тракарт” по повод представяне на книгата „Родопска орхидея” на 26.09.2014 год. Благодарим за поканата и се надавяме да се множат читателите и тиражите.
Както вече Ви споменахме, нашият ансамбъл „Тракийска младост“ имаше и участие по небезизвестната телевизия за фолк и фолклор – телевизия „Планета“. Появата ни бе на 19.09.2014 год. В предаването „Бащино огнище“. Ето и някои запечатани музикални момента:

А на 24.09.2014 год. разлюляхме с песни и танци пловдивските тепета по случай празника на Стария град.
Добавил: Admin

Скъпи приятели, ако сте пропуснали или искате да видите още веднъж нашето участие на Фолклорен Ансамбъл "Тракийска младост" гр.Пловдив на 26.09.14г.(петък) в предаването "Бащино огнище" по телевизия "Планета" , ще имате тази възможност на повторението на предаването, което ще бъде на 27.09.14г.(събота) по телевизия "Планета Фолк" от 20:30ч.! Очаква Ви мнооого настроение и хубава музика!
Добавил: admin