Новини


Честит празник на всички Българи, по случай Деня на Независимостта! Нека запазим българския дух и той да ни води все напред. И като заговорихме за „български дух“, нека се похвалим и с двама наши възпитаника, които тази година показаха как се преборва конкуренция в духа на народната музика.

Ани Паскова е талантливо момиче, което показа, че може да носи доста тежести по себе си, като един олимпиец. Само вижте с какви награди журито на IV-ти Световен шампионат за фолклор „Световен фолклор 2014“ удостоиха Ани:

Диплома - Златен медал в категория: Индивидуален изпълнител;

Диплома - Световен шампион за индивидуално представяне

Диплома - Почетна награда.Оооо и да не пропуснем дипломата връчена от нашето училище СОУ „Любен Каравелов“ с „Благодарност за значителен принос за запазване и развитие на световните традиционни фолклорни изкуства“. (тук сложи снимката с дипломата за благодарство...) Браво, Ани! Можем само да се гордеем с таланти, като тебе.Но не само Ани блесна тази година. Петър Шаков също даде своя принос към народната музика и показа на органазирания Национален фолклорен конкурс – „Заблеяло ми агънце“, какво става, когато „кавал засвири на поляна“.Неговото участие му донесе диплом за трета награда в раздел: Народни инструменти.Също така пожъна и завидни успехи на проведения от община Тополовград, Сливенска метрополия, Читалище „Св.Св. Кирил и Методии – 1894“ и Тракийско дружество - Народен събор „Света Троица“ на 8-ми юни 2014 година, където Петър си тръгна с грамота за „Най-добро инструментално изпълнение от индивидуален участник до 25 години“ с народен инструмент - кавал.Благодарим и на Петър за това, че дава своя принос за развитието на народната музика и му пожелаваме да предава този неугасващ музикален дух и на други около себе си.
Добавил: Admin

Тази година нашият Фолклорен Ансамбъл ,,Тракийска младост”,взе участие в Международен фестивал,,Св.СВ. Кирил и Методий” в гр.Охрид-Македония! За нас беше чест да делим една сцена с групи от над 15 държави,като Македония;Беларус;Черна гора; Сърбия; Турция; Естония;България!

Под диригентството на г-жа Христина Лесова,успяхме да предадем магията на българския фолклор, като непресъхващ извор за чиста радост и вдъхновение… Нестихващите аплодисменти бяха най-красноречивият знак,че сме успели да го постигнем!Получихме овации за блестящото си представяне ,както от публиката,така и от останалите участници във фестивала!Но най-голямата награда е получаването на Диплом за Високи художествени постижения!!! За нас беше чест да участваме в този респектиращ форум за млади таланти и виртуози!Дефиле на ФА,,Тракийска младост” от Международен фестивал,,СВ.СВ. Кирил и Методий”гр.Охрид-22.05.2014г.-26.05.2014г.Романтиката и красотата на уловения миг-удовлетвореност и надежда за бъдещи изяви!!!Получихме многобройни покани и се надяваме,че ще успеем да реализираме нашите музикални проекти-с амбиция,талант и много труд!!!


Добавил: Admin

…И поредната награда на вокален квартет,,Тракийска младост” На 12.05.2014г в гр.Септември се проведе Национален конкурс,,Да съхраним българското”.Вокален квартет,,Тракийска младост” с ръководител Х.Лесова взе участие и беше награден с най-високото отличие –Диплом и Купа,,Гран при”.Да пожелаем на момичетата още много успехи,награди и много участия на международни сцени!!!
Добавил: Admin

Поздравления за нашия ученик Благовест Йосифов Атанасов от 10 а клас, който на 26.май.2014 г. преодоля предизвикателството на МЪРФ - 1миля , 100набирания,200лицеви,300клека, 1миля ...само за 35:05 минути! Браво!

Какво е Мърф? Мърф - предизвикателството!!! 1,6км крос, 100 набирания , 200 лицеви опори ,300 въздушни клека ,1,6км крос. В памет на загиналите в операция Червени криле, в памет на загиналите Български парашутисти в операция Иракска свобода ,в памет на загиналите във войните. Лейтенант Майк Мърфи е носител на най високото отличие Medal Of Honour ,което получава посмъртно от президента на САЩ.Бил е тийм лидер във тюлен група 10 и загива при операция Червени Криле заедно със още двама тюлени.Награден е за това ,че жертвайки се успява да даде координати за местоположението на екипа и мястото на засадата в която попадат на 28 юни 2005г. в долината Коренгал , Афганистан...

Благовест Атанасов от 10 а клас участва и в новия спорт Street Workout (Стрийт фитнес) на 19.май.2014 г.


Добавил: Admin
По повод 24 май- Ден на българската писменост и култура директорът на СОУ”Любен Каравелов”-Пловдив - г-жа Щерева, бе удостоена с почетно отличие "Неофит Рилски" на МОН за високи професионални постижения в системата на народната просвета. Отличието бе връчено на 19.05.2014г. в Резеденция Лозенец лично от Анелия Клисарова, министър на МОН.Добавил: Admin

На 14.май.2014 г. се проведе Ден на Ученическо самоуправление и официално изпращане на абитуриентите

За един ден училищното ръководство поеха учениците:

Васил Анастасов - директор

Ангел Млечков - пом. директор учебна дейност

Елена Илчева - пом. директор административна дейност

За един ден управлението на учебно-възпитателния процес поеха учениците - директор и помощник директори, класни ръководители, педагогически съветник, бодигардове, канцелария, фоторепортери, фелдшер и се справиха успешно с доста задачи - провеждане на оперативка, инструктиране на учениците - преподаватели по отделните дисциплини, осъществяване на текущ контрол по присъствията и провеждането на учебните занятия, входящ и изходящ контрол в училищната сграда, час на класа. Дадоха идеи и предложения за позитивната среда и рекламната дейност. Този ден бе от полза за всички - учители и ученици си размениха местата и погледнаха нещата от "другата страна".

След часовете изпратихме нашите абитуриенти - с песни, стихове и танци, и мнооого пъстроцветни балони, пожелания и положителни емоции...
Добавил: Admin